Ana içeriğe atla

Muhsin Yazıcıoğlu ve 25 Mart

 

 


Günün Portresi

MUHSİN YAZICIOĞLU

 

Ülkü Ocaklarının Efsane Genel Başkanlarından Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter bundan 12 yıl önce Kahramanmaraş’ta düşmüş, Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan diğer 5 kişinin cesetlerine ise 3 gün sonra ulaşılabilmişti.

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu.  1968 yılında da Şarkışla'da Genç Ülkücüler Derneği'ne katıldı. 1978’de de Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu genel başkanı oldu. 1980 yılına kadar da Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan müşavirliği vazifesini yürüttü. 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından da tutuklanarak Mamak Cezaevi’ne gönderildi. Duruşmalardaki ve cezaevindeki dik duruşu seven sevmeyen herkesin takdirini topladı.  Tahliye olduktan sonra da cezaevindeki ülkücülere ve ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) katılarak yeniden siyasete döndü. 1991 senesinde yapılan genel seçimlerde de Sivas milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1992 yılında MÇP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığa seçildi. 1995 ile 2007'de yapılan seçimlerde de yeniden Sivas milletvekili oldu. Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelen helikopter kazası sonucu yaşamını yitirdi. Cenazesi Mehmet Akif Ersoy müzesi olarak kullanılan Tacettin Dergahı’nın bahçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine yüzbinlerce kişi katıldı.

Helikopter kazası

Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'tan Yozgat-Yerköy mitingine giderken bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Olayın ardındann, helikopterde bulunan  İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın yaşadığını, Yazıcıoğlu'nu göremediğini söylemiştir. Olayın ardından aracın enkazı 48 saat sonra bulunmuştur. 

25 Mart 2009 tarihinde, meydana gelen kazadan sonra ortaya atılan suikast iddialarını araştırılması için 02 Şubat 2010 tarihinde pek çok siyasi ismin önergesiyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Gerek bu komisyonunu çalışmalarından gerekse idari ve adli soruşturmalarından bir sonuç alınamadı..

Olayın FETÖ tarafından gerçekleştirildiği konusunda bir ön kabul oluştu.. 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun bazı sözleri

- Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam.

- Zulüm Azrail olsa da hep Hakk’ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir.

- Bu ülkede dürüst olmak başa beladır ama o bela başımızın tacıdır.

- İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.

- Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

- Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!
- Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk devletsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk bayraksız olmaz. Ben Türk’üm, Türk ezansız olmaz. Ben Türk’üm, Türk hürriyetsiz olmaz.

- Evet adım Muhsin Yazıcıoğlu, bende ve arkadaşlarımda döneklik olmaz. Biz inandığımızı yaptık. İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz. 

   

TARİHTE BUGÜN

25 MART

1611

Evliya Çelebi doğdu.

1807

İngiltere Parlamentosu köle ticaretini yasakladı.

1912

Türk Ocakları kuruldu.

1950

Türk Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı Ankara’da düştü, 15 kişi öldü.

1957

Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, Avrupa Ortak Pazarı'nın kurulmasına ilişkin Roma Antlaşması'nı imzaladı.

1962

EOKA'cılar Kıbrıs’ta iki camiye bomba attı.

1975

Suudi Arabistan Kralı Faysal, yeğeni prens Faysal tarafından Riyad'da öldürüldü.

1976

"Tek Adam" ve "İkinci Adam" adlı biyografilerı, "Suyu Arayan Adam" isimli fikir dünyasındaki arayışlarını aktardığı anıları ve "Toprak Uyanırsa" adlı romanı ile tanınan Yazar Şevket Süreyya Aydemir öldü.

1984

Yerel seçimler yapıldı. Anavatan Partisi yüzde 41,5 oy oranı ile 54 ilde belediye başkanlığı aldı. Sosyal Demokrat Parti yüzde 23,4 oy oranı ile ikinci, Doğru Yol Partisi yüzde 13,2 oy oranı ile üçüncü parti oldu.

1999

Sırbistan, NATO'ya savaş ilan edip, Birleşmiş Milletler'e bildirince, NATO üyesi Türkiye de uzun yıllardan sonra ilk kez bir savaşta resmi taraf oldu.

2009

 

 

 

Büyük Birlik Partisi'nin kiralamış olduğu içerisinde Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş'ta düştü. 3 gün sonra, helikopterde bulunan 6 kişinin de hayatını kaybettiği anlaşıldı

 

Yorumlar

Son bir ayda en çok okunanlar